05.09.22

5.09.22

Доброго дня, любі малята та шановні батьки! Пропоную переглянути з малюнками відео "Чому потрібно мити руки "
 
 

 

Консультація для батьків "МИТТЯ РУК: ЯК ПРАВИЛЬНО? ЧОМУ ТАК ВАЖЛИВО?"
Ви можете пригадати, скільки разів ви та ваша дитина мили руки за сьогодні? Можливо, ви не звикли замислюватись про такі дрібниці. Для багатьох гігієна рук є звичайною рутиною, а дехто взагалі не надає миттю рук особливого значення.

Доведено: миття рук може бути найпростішим, найдешевшим та найдієвішим засобом попередити інфекційні захворювання.

Чому мити руки важливо?
Цілісінький день ваш малюк контактує із безліччю вірусів та бактерій. Вони скрізь: на іграшках, на шерсті домашніх тварин, на ручках інших малюків. Щойно ці мікроорганізми потраплять на долоні, вони можуть легко дістатись всередину організму.

- Дитина потерла очі
- Дитина доторкнулась до носика
- Дитина поклала пальці до рота 
І ось, потенційний збудник хвороби вже на слизовій оболонці. Весь процес триває лічені секунди, а хвороба – дні, тижні або навіть місяці.

Коли мити руки?
Миття рук дійсно може попередити поширення інфекцій. Тож ви повинні нагадувати малюкові мити руки упродовж усього дня, а саме:

- Перед їжею (навіть перекус рахується!).
- Після туалету.
- Повернувшись додому з вулиці.
- Якщо чхнув або кашлянув у долоньку.
- Додатково протягом дня, якщо хтось вдома хворіє.

Як правильно це робити:
- Намочіть дитині руки під теплою проточною водою
- Намильте руки шматочком твердого мила або використайте рідке мило. Не забудьте покласти тверде мило на решітку, щоб воно висохло до наступного миття.
- Ретельно потріть руки одна об одну: гарно промасажуйте з піною долоні, пальці, нігті, зовнішню поверхню кистей
- Тріть від 10 до 15 секунд – стільки часу потрібно, щоб змити мікробів
- Гарно змийте піну та витріть руки чистим рушником.

Чи антибактеріальне мило краще за звичайне?

Дослідження довели, що звичайне мило впорається з брудом та бактеріями не гірше за антибактеріальне, якщо ви дотримуєтесь правил миття. А деякі вчені навіть кажуть, що антибактеріальне мило використовувати небажано, тому що так можна вбити нормальні бактерії, а шкідливі зробити стійкими до антибактеріальних компонентів. Так само, як це відбувається при самостійному вживанні антибіотиків..

А як щодо вологих серветок та санітайзерів: гелів та спреїв для дезінфекції?

Найкращий спосіб зробити руки чистими – це просто гарно вимити їх з теплою водою та милом. Безводні замінники варто використовувати лише тоді, коли немає змоги вимити руки – наприклад, в автомобілі або на прогулянці. Візьміть до уваги, що санітайзери можна використовувати тільки тоді, коли на руках немає видимого бруду (а це рідко коли трапляється з дітьми).

Санітайзер слід наносити на сухі руки, у такій кількості, щоб руки стали вологими, і потерти, імітуючи миття, від 10 до 30 секунд.

Пригадали всі ці правила?🙌
От же, я пропоную вам закріпити їх, створивши ось таку поробку разом з дітками. Для цього потрібен аркуш паперу, фарби, нитки, ножиці, ваші вмілі руки та бажання!)

Всім здоров'я!💕🍎


Немає коментарів:

Дописати коментар