07.07.22

07.07.22

 

Доброго ранку! Сьогодні миз вами поговорим про вогонь

 

 

 Запропонуйте дитині розглянути малюнки, запитайте:

-Що ти бачиш на малюнку?

-Ти колись бачив камін?

-Ти коли-небудь розводив багаття в лісі? А дорослі?

-Ти коли-небудь бачив феєрверк?

Фейерверк | Фото большого размера и векторный клипарт | CLIPARTOКак правильно развести костер - растопка, виды, подача сигналаКамин рисунок (63 фото) » Рисунки для срисовки и не только

Я за свечку, Свечка - в печку - Картинка 182-18

 

 

"Для чого потрібен

вогонь"

 

 


Перегляньте з дитиною відео, яке ознайомить малюка з правилами безпечної поведінки з вогнем

 
 

 

 Консультація для батьків


"ЯК ДОПОМОГТИ ДІТЯМ ПЕРЕЖИТИ ТРАВМАТИЧНІ ПОДІЇ"

 

Дорогі Батьки! Пропонуємо вам корисні поради від психологині Євгенії Ностер.👫Як допомогти дітям пережити травматичні події?
1️⃣Нехай ваша дитина відчуває себе в безпеці. Тримайте, обіймайте й пестіть дитину якомога більше. Скажіть їй, що ви будете піклуватися про неї, коли їй буде сумно або страшно. З дітьми, які вчаться говорити, використовуйте прості фрази, наприклад: «Мама тут»
2️⃣Слідкуйте за тим, що ви говорите. Маленькі діти мають великі вуха, і вони можуть вловити вашу тривогу, неправильно інтерпретувати почуте
3️⃣Займатесь звичайними справами, наскільки це можливо. Незалежно від вашої життєвої ситуації, намагайтеся регулярно їсти та спати. Якщо ви бездомні або були переміщені, створіть новий розпорядок дня. Намагайтеся робити те, що ви завжди робили зі своїми дітьми, наприклад, співати пісні або промовляти молитви перед тим, як вони лягають спати.
4️⃣Продемонструйте більше турботи перед сном. Діти, які пережили травму, можуть відчувати тривогу вночі.
5️⃣Заохочуйте дітей ділитися почуттями. Спробуйте ставити просте запитання, наприклад: «Як ти почуваєшся сьогодні?»
6️⃣Малюйте картинки. Маленькі діти часто добре виражають емоції за допомогою малювання. Це ще одна можливість пояснити та заспокоїти. Щоб почати обговорення, ви можете прокоментувати те, що намалювала дитина.
7️⃣Залучайте дітей до занять. Відволікання – це добре для дітей у цьому віці. Грайте з ними в ігри та влаштовуйте ігри з іншими дітьми.
8️⃣Говоріть про речі, які йдуть добре. Ви можете сказати щось на кшталт: «Ми все ще маємо один одного. Я тут з тобою, і я залишуся з тобою». Вказуючи на хороше, ви також почуваєтеся краще самі.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар